Jonne Posti Kehity ja kannusta toisia kehittymään

Onko Puheenvuoro sisäänlämpiävä media?

  • Savusaunan takaseinässä on savunpoistoaukko.
    Savusaunan takaseinässä on savunpoistoaukko.

Uusi Suomi verkkolehden päätoimittaja kirjoittaa puheenvuorossa. Se on ihan ok. Merkillisenä pidän sitä, että hänen kirjoituksiaan on poiminnoissa ja vieläpä kaksi samaan aikaan. 28.7. "Näin puhkesi Olli Immosen oma kupla" ja 30.7. "Kun suomalainen mies tänään venäläistä halasi". Molemmat Huuskon kirjoituksia ja tänään pe 31.7. klo 15.07 samaan aikaan pominnoissa.

Jos minä olisin Markku Huusko, niin en kirjoittaisi Puheenvuorossa, joka on mielestäni Uuden Suomen "yleisön osasto".  Lukijoiden kavana ilmaista itseään siis. Varsinkaan en nostaisi tai antaisi nostaa kirjoituksiani poimintoihin.

Olen pohtinut aiemminkin, millä perusteilla poiminnat tehdään. Nyt tiedän ainakin yhden mekanismin. Sen verran erikoista tämä on, että jään tauolle Puheenvuorosta toistaiseksi ja kirjoittelen jossakin toisaalla.

Jos tätä joku lukee ja kommentoi, niin kertokaahan millä perusteella teidän mielestänne Puheenvuorossa pääsee poimintoihin tai tulee muuten paljon kommentteja?

Otan osaa tämän kirjoituksen kommentteihin, muilta osin toivotan keskustelijoille toistaiseksi hyvää jatkoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kyllä minustakin kaksi kirjoitusta päätoimittajalta samaan aikaan karusellissa on liikaa.

Toimituksella voisi olla omat kolumni- ja pääkirjoituspalstansa muualla kuin lukijoiden sivulla - kuten on paperilehdissäkin.

Ari Hänninen

Itse olin aiemmin UusiSuomin vakituinen seuraaja ja pidin paljon. Muutama bloggaaja sen verran hyviä että heidän kirjotuksiaan seuraan vieläkin, esimerkkinä Henry Laasanen. Muuten on mennyt liian puolueelliseksi ettei vaan pysty seuraamaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minusta on ihan hyvä,että päätoimittaja osallistuu keskusteluun eikä vaan kirjoita pääkirjoituksia norsunluutornista. Eihän se vähennä kenenkään mahdollisuutta ilmaista itsensä. Minulle tosin US ei ole pelkkä itseni ilmaisemisen välinä, vaan olennaista on keskustelu. Siinä välillä tulee itsellekin uusia ajatuksia.
Karusellista kai yleensä poistetaan kirjoittajalta aikaisempi kirjoitus?

Käyttäjän hannutanskanen kuva
Hannu Tanskanen

En ole koskaan päässyt karuselliin, vaikka usein olen suosituin, aiheetkin mielestäni ajankohtaisia. Mutta who cares, mielelläni luen toimituskunnan kirjoituksia puheenvuorossa. Olen kai liian "tavis" ...

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Hannulla on kuitenkin hyviä blogeja. Kylla luetaan, vaikka ei ole karusellissa...

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Samaa minäkin ole miettinyt, eilen jopa ajattelin asiasta mainita, sitten totesin että en ole blogisti.

Kun seuraa näitä blogisteja, tulee huomanneeksi, kuinka sisäänpäin kääntyneitä Uudensuomen blodistit ovat. Ilmeisesti suurin osa keskusteluista käydää fb:ssä.

Mitä mielleni tuli, täällä ei käydä todellista keskustelua, kaikki on tavallan etukäteen sovittua keskustelua.

Mieleen tulee Marttojen ompeluseurat. Marttojen maanantai, puuhapajassa tehdään askartelujen lomassa käsitöitä. Huovuteksen lopuksi, tumputetaan loput lapasen.

Martoilta pyydän sydämmestäni anteeksi vertaustani. Teillä on enemmän ymmärrystä, kuin näillä Uudensuomen blokkaajilla.

Jaakko Häkkinen

"Mitä mielleni tuli, täällä ei käydä todellista keskustelua, kaikki on tavallan etukäteen sovittua keskustelua."
-- Tätä en ymmärrä, minusta täällä on hyvää keskustelua, johon eri osapuolet osallistuvat. Laadun tae on oman nimen ja naaman käyttäminen, mutta toisaalta se rajaa pois henkilöt, jotka ovat näkemyksineen vielä "kaapissa".

Anne Lindell

Vastaus on, mutta en uskalla kritisoida, koska olen muutaman kerran lentänyt ulos (lyhytaikaisia "banneja" opetukseksi ja ojennukseksi) erinnäisisä syistä.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Anne. Minua voit kritisoida, kestän sen, en taida olla kaikista herkkä ihoisin. Toisista taas en mene takuuseen.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Omat kirjoitukseni ovat päässeet välillä karuselliin, mutta vaihtelevasti. En tiedä, miten kirjoitukset sinne valikoituvat.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Omat kirjoitukseni ovat päässeet välillä karuselliin, mutta vaihtelevasti. En tiedä, miten kirjoitukset sinne valikoituvat.

Jaakko Häkkinen

Uuden Suomen poimintakaruselli on tyypillinen hyvävelikerho: Herlinini ja Huuskon bloggaukset nostetaan tietääkseni aina automaattisesti sinne, samoin tunnettujen poliittisten vaikuttajien bloggaukset. Myös jonkinlaista "ideologista toveruutta" voisi nähdä suosittavan poimintojen valitsemisessa...

Mutta ei se kuitenkaan ole minusta iso miinus. Uuden Suomen Puheenvuoro on mielestäni muodoltaan Suomen laadukkain bloggariyhteisö - sisältöön en osaa ottaa kantaa. :)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Sanotaan näin että ei tässä punaista mattoa mediasta ole tullut. Noh, haastetaan jatkossakin.

ja oppia ikä kaikki.

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1988...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Hirvimäki, mielestäni juuri sinulle on levitetty kaksikaistainen punainen matto niinkuin aikanaan Siikalallekin.

Olli Pusaa tosin kaipailisin takaisin tänne liekö ikuinen Bannaus .

Savusaunaa lämmitettäessä on pidettävä räppänä ja ovi auki, kun sauna on riittävän lämmin, niin suljetaan räppänä, mutta ovi jätetään raolleen ja suljetaan hiilien hiivuttua.

Savusaunat yleensä poltetaan niin,että puiden lisäämisen jälkeen suljetaan ovi ja räppänät, niin häkäkaasu suorastaan räjäyttää saunan palamaan.

On kaksi asiaa jotka ovat vain parannettaessa huonontuneet, nimittäin savusauna ja juurella tehty ruisleipä.

Käyttäjän JonnePosti kuva
Jonne Posti

Olipa hyviä kommentteja. Kyllä tässä on minusta on Huuskoa joku puolustanutkin, mutta loppu tulema taitaa olla se, että räppänä on unohtunut toimituksessa kiinni: taas on Markku karusellissa 4.8. päivätyllä kirjoituksellaan. Toivottavasti ei räjähdä käsiin, kuten tuossa edellisessä kommentissa varoiteltiin!

Toimituksen poiminnat