Jonne Posti Kehity ja kannusta toisia kehittymään

Jätetäänkö Kreikka rauhaan ja katsotaan peliin?

  • Vakuudettoman lainan käyttö sujuu kreikkalaisilta mainiosti jatkossakin, mikäli sellaista tarjotataan.
    Vakuudettoman lainan käyttö sujuu kreikkalaisilta mainiosti jatkossakin, mikäli sellaista tarjotataan.

Kreikan pyörittäminen poliittisessa kiristyspelissä ja mediassa on älykkyydeltään samantasoista toimintaa kuin puliukon kovistelu ruokaan lainattujen rahojen käyttämisestä viinaan!

Mitä sitten pitäisi tehdä? Puliukon, kuten Kreikankin velan voi unohtaa. Ei niitä saa takaisin, vaikka kuinka kovistelisi. 

Puliukolle voi sen sijaan käydä ostamassa ruokaa ja Kreikkaan voi investoida. Suomi voisi esimerkiksi tehdä pääomasijoituksen johonkin suomalaiseen vakavaraiseen yritykseen, joka perustaa tuotantolaitoksen Kreikkaan. Suomen valtio saisi tällaisessa järjestelyssä rahansa takaisin, suomalaisyrityksen markkina-asema vahvistuisi ja kreikkalaiset saisivat työtä ja toimeentuloa. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... suomalaiseen vakavaraiseen yritykseen, joka perustaa tuotantolaitoksen Kreikkaan."

- Kerrohan yksi esimerkki.

Käyttäjän mattiuuk kuva
Matti Uusi-Kokko

Tuomita voi sitä puoliukkoakin, jos se toistamiseen vain hakee viinaa ruoan sijaan ja toistuvasti pyytää lisää rahaa ruokaan.

Molemmissa tapauksissa voidaan miettiä kuinka paljon voidaan syytää ja muuttuisiko tilanne jos rahahana suljettaisiin ja puliukko/Kreikka joutuisi pärjäämään omillaan.

Käyttäjän JonnePosti kuva
Jonne Posti

Tässähän nyt keskustellaan kai vielä sillä ajatuksella, että Kreikkaa ei eristetä kokonaan muusta maailmasta?

EU ei ole osoittanut sellaisia merkkejä, että Kreikan tukemisesta luovuttaisiin, vaan uutta tukipakettia rakennetaan Brysselissä tälläkin hetkellä. Olisiko teillä keskustelijoilla ideaa, miten Kreikkaa voitaisiin tukea ja saataisiin rahat aikanaan takaisin? EU:n nykyiset tukimuodot eivät ota huomioon, että Kreikka ei pysty eikä mahdollisesti haluakaan maksaa mitään sille annettuja tukia takaisin. Silti Kreikkaa tuetaan.

Suomalaispoliitikot tarvitsisivat ideoita, joilla vastikkeeton tuki voitaisiin lopettaa ja varmistaa tuen takaisinmaksu kaikissa tilanteissa ja kaikenlaisten valtioiden kanssa asioitaessa.

Toimituksen poiminnat